El Parc arqueològic del Puig de Sa Morisca s’ubica al nucli de Santa Ponça del terme municipal de Calvià. El recinte té una superfície de 45 Ha i hi trobam sis jaciments de gran interès arqueològic. La proposta d’adequació paisatgística que proposa la present proposta pel concurs d'idees realitzat respon a les actuals necessitats patrimonials, socials, ambientals, de salut, d’habitabilitat, de mobilitat, culturals i econòmiques, tot i posant envalor les aptituds i potencialitats del parc arqueològic i del territori.
En general, es proposa l’adaptació a la topografia i a l’entorn natural i paisatgístic dels camins i itineraris. Així com, es fa una selecció de materials i solucions constructives fonamentades en la minimització de l’impacte ambiental al llarg del seu cicle de vida.
Es defineixen estratègies de gestió amb l’objectiu de mitigar l’efecte de la intensitat d’ús que pateix l’espai en l'actualitat i del canvi climàtic planificant tota una serie de mesures i estratègies per re-habitar l'espai amb l’objectiu de potenciar i facilitar l’accés al Parc arqueològic del Puig de Sa Morisca, recuperar els recursos que ofereix la zona boscosa i traçar llaços entre els jaciments i el seu entorn.
Acció 1: Gestió, conservació i recuperació de camins i itineraris estratègics per a la visita del Parc arqueològic.
Acció 2: Faixines anti erosió aprofitant tot tipus de branquillons del mateix bosc per anar regenerant el sòl.
Acció 3: Escalonat del terreny en pendents amb els torncs dels arbres que es morin.
Acció 4: Creació de jardins de plantes natives que reuneixi les condicions de refugi de pol·linitzadors propers a les zones urbanes.
Acció 5: Plantació de vegetació autòctona, tant la que ja és present al bosc com reintroduint espècies perdudes.
Acció 6: Senyalització dels camins, dels jaciments i dels elements del paisatge més rellevants.